Načini plaćanja

Dostupni su vam sledeći načini plaćanja.

*verzija i datum teksta: 4.2 / 04.10.2021.

U prodajnim objektima

Ponesite karticu

Vašu porudžbinu ili avansnu uplatu preferiramo da platite karticama. Ako se odlučite za gotovinu, napominjemo da isključivo dinare primamo (strane valute razmenite pre posete).

Karticama (preferiramo)

Debitnim i kreditnim karticama (podržane: DINA, VISA, MASTER, AMEX)

Program odloženog plaćanja

Debitnim i kreditnim karticama Banke Inteze do 6 rata bez kamate i provizije.

Čekovima građana
  • deo ukupne sume se plaća avansno u vidu učešća (oko 10-20%)
  • odloženo plaćanje do najviše 6 meseci bez kamate i provizije
  • rate se puštaju 10. u mesecu.
  • Vlasnik čekovne knjižice treba da poseti prodajni objekat, uz važeću ličnu kartu.
Gotovinski

Plaćanje (avansa i svih ostalih iznosa) se vrši isključivo u dinarima, shodno našem dinarskom cenovniku.

Ostale metode (van prodajnih objekata)

Uplatnica

Plaćanje uplatnicom podrazumeva da svoju narudžbinu možete platiti direktnom uplatom u bilo kojoj pošti ili banci. Detaljne podatke koje je potrebno navesti na uplatnici dobijate putem imejla neposredno nakon potvrde narudžbine od strane naših komercijalista. Po evidentiranju Vaše uplate, roba se šalje na izabranu adresu isporuke.

Gotovinski (pouzećem)

Nudimo Vam i opciju plaćanja pouzećem (gotovinsko plaćanje kuriru na adresi isporuke). U ovom slučaju nakon potvrde narudžbine roba će Vam biti poslata kurirskom službom, a Vi ćete je platiti kuriru pri preuzimanju.

Nalogom za prenos (virmanski)

Ukoliko ste pravno lice ili korisnik elektronskog bankarstva kao fizičko lice (e-banking), uplatu možete izvršiti prenosom sredstava sa Vašeg računa. Uplatu na osnovu dostavljenog predračuna možete izvršiti (nakon konsultacija sa našim komercijalistima) putem e-bankinga ili uplatom u najbližoj pošti ili banci.

Uplata sa dinarskog računa

Valuta: RSD
Primalac: “WEDDING CENTAR ZLATARA AS”
Adresa: Bogdana Šuputa 70, 21000 Novi Sad
Žiro račun: 160-520158-41 (Banka Intesa)
Svrhu uplate i tačan iznos [javlja komercijalista]

Uplata iz inostranstva

VALUTA: EUR

SWIFT: DBDBRSBG

IBAN: RS35160005140023481094

Correspondent bank SWIFT: BCITITMM

Sve su cene sa uračunatim PDV.

Stranim državljanima je dostupna opcija zahteva povrata PDV-a.

Povraćaj PDV-a stranim državljanima

Procedura za Povraćaj PDV-a stranim državljanima

Povraćaj PDV-a stranim državljanima je procedura kojom se, licima koja nemaju državljanstvo Republike Srbije ili nemaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, omogućava da izvrše povraćaj PDV-a za kupljenu nekorišćenu robu u vrednosti preko 150 evra (uključujući PDV) u dinarskoj protivvrednosti, u Republici Srbiji.

Procedura za povraćaj PDV-a počinje prilikom kupovine u našoj radnji. Potrebno je da sa sobom imate svoj pasoš, i da nam kažete da li ćete po povraćaj doći u radnju ili želite da vam se povratni PDV uplati na račun.  U radnji plaćate pun iznos proizvoda (sa PDV), i od našeg prodavca ćete dobiti popunjen i overen obrazac, fiskalni račun i gotovinski račun.

Svu tu dokumentaciju, zajedno sa robom (koja ne sme biti otpakovana) pokazaćete službeniku carine Republike Srbije na graničnom prelazu prilikom izlaska iz zemlje. Carinik treba da overi obrazac i to služi kao dokaz da je roba napustila Srbiju. Roba kupljena u našoj prodavnici mora biti izneta sa teritorije Republike Srbije najkasnije u roku od 90 dana od datuma sa fisklanog isečka.

Tako overen obrazac možete nam, u roku od šest meseci od dana izdavanja računa, doneti lično. Iznos PDV sa računa biće vam vraćen u gotovini, u našoj prodavnici u kojoj je izdat zahtev.

Uslov je da carinskom organu radi overe podnesete ispravno popunjen obrazac (koji je na lični zahtev popunio prodavac) kao i originalne račune za kupljenu robu.

Originalne račune i overen Obrazac zadržava stranka, a kopiju obrasca  zadržava carinik.

Carinik samo vrši overu podnetog Obrasca , ali ne i povraćaj plaćenog PDV.

Na osnovu overenog originala Obrasca, prodavac vrši refakciju plaćenog PDV kupcu ili podnosiocu zahteva.

Povraćaj PDV vrši se u dinarima gotovinskom isplatom ili uplatom na račun u banci koji navede kupac ili podnosilac zahteva.

Ako je isplata u gotovini, prodavac je obavezan da izvrši refakciju PDV odmah, a ako se uplaćuje na račun kupca, odnosno podnosioca zahteva, uplata se vrši u roku od 15 dana od dana prijema zahteva.

Kupac ili podnosilac zahteva potpisom na overenom originalu Obrasca potvrđuje prijem vraćenog PDV u gotovini. Taj dokument potom služi prodavcu kao dokaz za poresko oslobođenje sa pravom na odbitak prethodnog poreza

Ukoliko imate pitanja, kontaktiraje sa nama ›